Moralens fordele ved et rent og ryddeligt kontor

Ledelse af en lille virksomhed i et kontormiljø har mange vigtige aspekter, der skal overvejes. Det vigtigste er dine medarbejderes sundhed, trivsel og produktivitet. 

Sunde medarbejdere er glade medarbejdere

Hvis dit kontor er grobund for bakterier og vira, er der en god chance for, at dine medarbejdere ender med at blive syge. Dette resulterer i tab af produktivitet og tabte arbejdsdage. Et rent og kimfrit arbejdsmiljø sikrer, at dine medarbejdere forbliver sunde og glade.

Et rent og organiseret arbejdsområde er også gavnligt for din mentale sundhed. Når dit skrivebord og kontorområde er rene og rodløse, får det dig til at føle dig godt. Disse følelser af lykke vil bidrage til bedre moral, øget produktivitet og kan endda have en smitsom effekt på dine kolleger.

Et ryddeligt kontor lindrer stress

Det er et kendt faktum, at masser af rod overalt omkring os føjer til følelser af stress. Hvis du har mange ting på dit skrivebord at se på, vil din hjerne forsøge at behandle dem alle på samme tid, hvilket får dig til at miste fokus fra dit arbejde.

At gå ind på kontoret om morgenen og se et urent, rodet skrivebord hæver dit stressniveau, før du selv begynder at arbejde. Stress kan være udløseren for en række helbredsproblemer, herunder depression, søvnproblemer og træthed.

Når du går ind i et rum, der er rent og uden rod, får du dig til at føle dig godt tilpas og hjælper med at reducere dit stressniveau. Glem ikke, at første indtryk tæller, så hvis du har kunder, der besøger dit kontor, vil du gerne give et indtryk af et smart, professionelt firma.

Rengøring kan være hurtig

Nu hvor du kender moralen og de sundhedsmæssige fordele ved et rent og ryddeligt arbejdsområde, tror du måske, at der ikke er tid til at holde øje med rengøringen. Hvis dit kontor ikke er blevet renset i et stykke tid og har samlet meget rod, kan det tage lidt længere tid at rengøre første gang. Regelmæssig rengøring af dit arbejdsområde og kontor bør dog ikke tage længere tid end 5-10 minutter om dagen, hvis du følger nedenstående råd.

Tips til rengøring af kontorer

Selvfølgelig kan du bare leje en rengøringsservice for at komme ind dagligt eller ugentligt, afhængigt af hvor mange mennesker der bruger dit kontor. Men ved siden af dette er der også nogle ting man selv kan gøre, hvis man har tid og overskud.

Det er billigere at vedligeholde et rent og ryddeligt kontor, og det kan tage så lidt som 10 minutter om dagen, hvis du holder øje med det. At få dine medarbejdere eller kolleger til at deltage i rengøringen, gør det ikke kun hurtigere, men giver et godt moralsk løft og er en god teamaktivitet.

Følgende opgaver kan udføres dagligt, ugentligt eller alt imellem, afhængigt af hvor rodet dit kontor bliver. De skal gøres, mod slutningen af dagen, når alle er ved at gå hjem. For et andet moralforstærkende trick kan du afslutte arbejdsdagen 10 minutter tidligere end normalt og bruge denne tid til rengøring.

Hver medarbejder skal være ansvarlig for renholdelsen af ​​sit eget arbejdsområde. Dette betyder, at alt, der ikke burde være på skrivebordet, skal fjernes. Beskidte krus, tomme vandflasker og skrotpapir skal alle bortskaffes mod slutningen af ​​dagen. Skrivebordet skal tørres af med en klud eller hygiejnevisker.

Brug sanitetsservietter til at rengøre overflader

Sanitetsservietter er gode til rengøring og desinficering af tastaturer, mus og skærme. De kan også bruges til at tørre andre overflader ned, såsom skriveborde og arkivskabe. Servietter er meget billigere end dyre rengøringssprays, og de kan opbevares i en skuffe. En klud går langt, og det tager ikke lang tid at tørre alle dine overflader ned.

Støvsug gulvet

En af de vigtigste måder at skabe indtryk af et rent og pænt arbejdsmiljø er at holde gulvet rent. Intet siger uprofessionelt og uorganiseret som et tæppe, der er fuld af krummer og snavs. Selvom det kun lykkes dig at støvsuge gulvet en gang om ugen, vil det virkelig gøre en forskel.

Afhængigt af din kontoropsætning har du muligvis allerede adgang til en støvsuger. Dette er virkelig en stor investering, da mange støvsugere er designet til at vare i årevis, og indvirkningen på medarbejdernes sundhed og moral er enorm.

Der er et par måder at håndtere gulvrengøringen på dit kontor på. En måde er at skabe et skema, hvor alle tager en tur med at støvsuge hele kontoret. En anden måde er at få hver medarbejder til at støvsuge sit eget gulvareal og derefter have et skema til fælles områderne. Du skal muligvis prøve et par forskellige muligheder for at se, hvad der fungerer bedst, og for at holde alle glade.

Reducer rodet

Der er et par ting, der kan gøres for at reducere rod i at akkumuleres på dit kontor. Hvis du holder øje med rodet, reduceres den tid, der kræves til rengøring, og dine medarbejdere får også en vane med at rengøre, når de går.

En af de mest effektive måder at reducere det daglige rod er at undgå at spise ved dit skrivebord. Krummer kommer overalt, fra gulvet til mellem tasterne på tastaturet. Opret et fællesareal, hvor medarbejderne kan slappe af i deres frokostpause. Dette vil også tilskynde dem til at tale med hinanden, hvilket vil styrke moralen yderligere.

Det er også en god ide at rengøre, når du går i et kontormiljø, det gør det lettere og hurtigere at rengøre i slutningen af ​​dagen. Når du er færdig med din kaffe, skal du tage kruset gennem til køkkenet. Hvis du har en bunke papir på dit skrivebord, som du ikke længere har brug for, skal du lægge den i skraldespanden. Hvis der er plads, er det også en god ide for enhver medarbejder at have en affaldsspand i deres arbejdsområde.

Hvis du har brug for kommerciel kontorrengøring udført første gang, kan du henvende dig til os. Vi håndterer alt rengøringen, mens du udfører det arbejde, der er nødvendigt for at drive din virksomhed. Vores team af ekspertrengøringsmidler kan give dig en maksimal rengøring, der er skræddersyet til dine ønsker og behov. Hvis du vil have en brugerdefineret rengøring, skal du ikke lede længere end os.

Kontakt os i dag for mere information om os og vores tjenester. Vi vil meget gerne høre fra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by Wpopal.com